fbpx

Ismét egy rendkívüli év végére értünk, és valamennyiünkre óriási kihívásokat osztott ez az időszak is.

A kivételes körülmények, kihívások, feladatok rendkívüli tetteket követelnek!
2020-ban ajánlottuk fel először az ebben az időszakban szokásos ajándékcsomagok értékét jótékony célra. Úgy döntöttünk, hogy 2021-ben továbbra is így támogatunk olyan szervezeteket, alapítványokat, amelyek transzparens módon az év minden napján végzik munkájukat az elesettekért, a rászorulókért.

A szervezetek, amelyeknek a munkáját segítettük 2021. évben

SzSzBM Kórházakért Közhasznú Alapítvány

2021-ban senki sem fog elcsodálkozni azon, ha egy felajánlás kedvezményezettje kórház, sőt kórházak alapítványa. Naponta halljuk, látjuk a híradásokból, ismerjük meg sajnos ismerőseink, barátaink, rokonaink beszámolóiból, milyen  erőfeszítéssel, empátiával igyekeznek az egészségügyben dolgozók elhárítani a pandémiás frontvonalban a vészhelyzet hatásait.

A megye kórházaiban 3000 ágyon évente 120 000 fekvőbeteget és 3,3 millió járóbeteget lát el valamivel több, mint 5100 egészségügyi szakember.

Idén is megsokszorozódott a feladatuk, újabb és újabb pandémiás hullámmal kell megküzdeniük, állandósult a veszélyhelyzet, amelyben helyt kell állniuk, és mi a magunk eszközeivel szeretnénk a segítségükre lenni.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

“A hit védelme és a szegények szolgálata”

A Máltaiak a mindannyiunk által ismert szeretetszolgálati tevékenységükön túl kiterjedt intézményrendszerrel, adományok gyűjtésével, támogató adósságkezeléssel, online webnővér szolgálattal, mentőszolgálattal segíti a magyar rászorulókat.

A mai kor elvárásai szerint végzik a munkájukat, melynek legfőbb értékei a közösség ereje, a feladathoz való alázat, a magas szintű  szakmai felkészültség, de talán a legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

Megérintett minket a segítségnyújtás melletti hitük, miszerint “a segítségünkre szorulók száma sajnos nem csökken és ez egyre több erőfeszítésre kényszerít minket.”

Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! 

Foglalják össze egy mondatban a tevékenységüket. Ma különösen nagy prioritása van annak, hogy nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújtsanak segítséget a rászorulóknak.

Szeretettel, szilárd elvek mentén.

Felveszik egyéb területek mellett a küzdelmet a szegénységgel, a bántalmazással, a szenvedélybetegségekkel, számíthatnak rájuk a gyerekek, a családok, a fedélnélküliek, az idősek, a pszichiátriai betegek… ezekben a törekvéseikben segítjük őket adományunkkal.